Brabant Koor tekent educatieproject met Fontys

Op 26 oktober 2018 tekenden voorzitter Jan Houben van Stichting Brabant Koor en Astrid Venes, Directeur Fontys Hogeschool Kind En Educatie een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Het project heeft aandacht voor juist stemgebruik bij zingen in, met én voor de klas, en wordt gegevens door zangers van Brabant Koor met een professionele muzikale achtergrond. De zanglessen worden gegeven aan eerstejaars studenten op de Pabo’s in Tilburg, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Veghel en Venlo.

In verschillende werkvormen leren de studenten zelfstandig zingen, naar zichzelf en naar elkaar te luisteren en de eigen stem beter kennen. De studenten leren het verschil tussen het stemgeluid van kinderen en volwassenen (zoals zijzelf zijn); ze leren ervaren hoe vervelend het is om te laag te moeten zingen en wat het belang is van het zich aanpassen aan de hoogte van de kinderstem. In stemvormingsoefeningen leren ze de omvang van de eigen stem te ontdekken. Ook leren ze de verschillende aspecten van het zingen, zoals: adem, omvang, mannenstem versus vrouwenstem en omgaan met mode 1 en mode 2 (borst- en kopstem). Naast de algemene kennis en ervaringen over zingen en de kinderstem krijgen ze zoveel mogelijk training van de eigen stem. En dit alles in een opgewekte en positieve sfeer.....

Brabant Koor tekent educatieproject met Fontys