Brabant Luidkeels 2024

Na de spectaculaire editie van 2019 en de succesvolle online-versie van 2021, keert Korenveld Brabant terug met het veelbelovende evenement "Brabant Luidkeels" op 9 november 2024. Dit muzikale festival biedt een dag vol inspiratie, creativiteit en samenzang, speciaal voor iedereen die gepassioneerd is over koormuziek. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zangers, dirigenten en koren uit heel Brabant.

Inspireren, Uitwisselen en Verdiepen

Brabant Luidkeels biedt een dag vol interactieve workshops, boeiende masterclasses en verzorgt ook een apart kinderprogramma. Voorzitter van Korenveld Brabant en tevens dirigent Ruben de Grauw: “Het is geweldig hoeveel draagvlak wij vorige edities hebben gevoeld voor dit korenfestival. Brabant is bij uitstek een plek waar een prachtig scala aan koren is gevestigd en dat willen we hiermee stimuleren. Vorige keer waren we gebonden aan een maximum van 250 kaarten en die waren in een mum van tijd uitverkocht. Natuurlijk hopen we ook dit jaar weer op een uitverkocht festival.”
Evenementenmanager Roxanne Harmsen, die het festival organiseert, vult aan: “De eerste editie vond plaats in Tilburg en dit jaar opent het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven haar deuren voor ons. Door elke editie op een andere plek in Brabant te houden, hopen we op een brede bekendheid en deelname vanuit alle hoeken van Brabant. Juist de diversiteit is de kracht van dit festival. Ook het programma is zeer divers. Ik kan je alvast verklappen: dit wordt een klapper!”

Het evenement is ontworpen om koorzangers van alle niveaus en leeftijden te inspireren, hun kennis en vaardigheden te verdiepen en ervaringen uit te wisselen met andere enthousiastelingen. Het programma van de dag is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. De dag is gevuld met diverse interactieve sessies waarin deelnemers nieuwe technieken, presentatievormen en repertoire kunnen ontdekken. Vooraanstaande namen zoals Jos van Veldhoven en Pearl Jozefzoon zullen op het festival een onderdeel verzorgen en ook is er ruimte voor stemvorming of kun je bijvoorbeeld meezingen met het Brabant Koor tijdens een opera masterclass.

Voor Wie?

Brabant Luidkeels is bedoeld voor dirigenten, zangers en koren van alle niveaus en leeftijden. Of je nu een beginnende koorzanger bent of een ervaren dirigent, dit evenement biedt de perfecte gelegenheid om te leren, te netwerken en je passie voor zang te delen.

Aanmelden

Deelname aan Brabant Luidkeels is mogelijk voor iedereen die zich actief aangetrokken voelt tot de wereld van koorzang. Kaartjes à €20,- zijn te koop via de website van Stichting Maestro: www.stichtingmaestro.nl/brabant-luidkeels. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Over Korenveld Brabant

Korenveld Brabant zet zich in voor de bevordering van koorzang in Brabant. Door het organiseren van evenementen zoals Brabant Luidkeels, biedt het platform een podium voor zowel amateur- als professionele zangers om hun talenten te ontwikkelen en elkaar te vinden.