Educatie

Naast het levend houden van symfonische koorwerken en het initiëren van eigen producties stimuleert Brabant Koor het zingen op vele niveaus. De projectzangers – professionals en amateurs – worden continue uitgedaagd om hun kennis en kunde te vergroten. Maar ook buiten het koor wordt gewerkt aan muziekeducatie. In samenwerkingsverbanden met conservatoria, PABO’s en jeugdkoren worden jongeren geïnspireerd om hun zangstem te ontwikkelen. Brabant Koor is daarin als een spin in het web en legt verbindingen tussen de verschillende partijen: professionals, amateurs, scholieren en studenten. De door Brabant Koor zelf geproduceerde kinderkoor-opera 'Het bijzondere boek van Pythonia Pagode' is hier een treffend voorbeeld van.

Workshop Stemvorming op de Pabo

Brabant Koor voorzitter Jan Houben en Astrid Venes, Directeur Fontys Hogeschool Kind En Educatie tekenden in 2018 een driejarige samenwerkingsovereenkomst muziekeducatie. Een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie maakte dit mede mogelijk, waardoor een flinke impuls is gegeven aan het muziekonderwijs in Noord-Brabant en Limburg. Het zangproject heeft aandacht voor juist stemgebruik bij het zingen in, met én voor de klas, en wordt gegeven door zangers van Brabant Koor met een professionele muzikale achtergrond. Naast de algemene kennis en ervaringen over zingen en de kinderstem krijgen de studenten zoveel mogelijk training van de eigen stem.

Zing mee!

Ben jij de projectzanger die wij zoeken?

Ben je een potentiële nieuwe zanger? Vul snel het registratieformulier in, en daarna kan ook jij je aanmelden voor één of meerdere projecten. Een uitnodiging voor de auditie volgt daarna!