Ein Deutsches Requiem

Dit concert is het eerste concert van Brabant Koor na een periode waarin de wereld veranderde door COVID19. Een tijd waarin te veel mensen te maken kregen met schier oneindig verdriet, het verlies van naasten en eenzaamheid. Dat laat zijn sporen na.

De keuze voor Ein deutsches Requiem is een welbewuste keuze van dirigent Louis Buskens en de artistieke commissie van Brabant Koor. Ein deutsches Requiem staat bij velen in de top 10 van meesterwerken voor koormuziek. Het is weliswaar een requiem, maar de muziek staat niet in het teken van rouw, sterven en begraven. Zij is bedoeld om hen die achterblijven een hart onder de riem te steken. Brahms biedt troost en hoop aan mensen die lijden onder het verlies van geliefden of die bezorgd zijn om de eindigheid van het eigen bestaan. Als er één muziekstuk is dat past bij deze tijd is het dit. De keuze voor dit werk is mede ingegeven door de wens om muziekpubliek weer bij elkaar te krijgen, om hen te omarmen en te laten weten: “Wij zijn er nog om u live mee te nemen in deze prachtige muziek. Er is licht aan het einde van de tunnel”. Met deze uitvoering wil Brabant Koor zijn liefde voor dit muziekgenre uitdrukken en overdragen op een zo groot mogelijk publiek.

Uitvoerenden:
Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens
Elise van Es - sopraan
Patrick Pranger - bariton
Ben Martin Weijand - vleugel
Ad Broeksteeg - vleugel

Concert Den Bosch

2 december 2021

De link naar de kaartverkoop wijzigt vanaf 1 november!
Klik vanaf 1 november 2021 op de onderstaande groene knop: