Carmina Burana

Magistraal en losbandig

Carl Orff’s magistrale Carmina Burana behoort dankzij het beroemde openings- en slotdeel O Fortuna en de losbandige opzwepende liederen tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Harmonie St. Michaël van Thorn, het veelzijdige Brabantkoor en het Jeugdkoor Limburgse Koorschool presenteren Orff’s meesterwerk in een uitvoering met 150 musici.

Inspirerend en solisten

Orff liet zich inspireren door Middeleeuwse teksten waarmee rondtrekkende monniken en troubadours het genot van de liefde, de drank en het zwervend bestaan bezongen. Anna Emelianova, Raoul Steffani en Rob Meijers vertolken de enerverende zangpartijen.

Nieuw en opwindend

Vóór de pauze presenteert het orkest Giacomo Rossini’s wervelende ouverture Wilhelm Tell, een nieuw werk voor harmonieorkest van de Nederlandse componist Bart Visman, het jazzy marimbaconcert van de Amerikaan Alfred Reed, en een opwindende zeemansdans van Reinhold Gliere.

Harmonie St. Michaël van Thorn

Ivan Meylemans, dirigent