Cri de Choeur

Het coronavirus en de daarbij opgelegde maatregelen heeft ons land letterlijk doen verstommen. Geruime tijd was het als koor niet mogelijk om samen te musiceren. Vele projecten en concerten zijn geannuleerd. Na deze aan ons opgelegde stilte kunnen we niet meer wachten om ons aan u te laten horen. We hopen dat de maatregelen in januari enigszins zijn versoepeld.

Update: ivm de strenge lockdown tot minimaal 19 januari 2021 heeft het bestuur van Brabant Koor besloten om dit concert in januari te annuleren. Wij hebben met de programmeur van Concertzaal Tilburg een nieuwe datum kunnen prikken: 25 april 2021.

De verlossende Cri de Choeur (‘koorkreet’) komt tot uiting in een programma met de meest prachtige koormelodieën die we allemaal in ons hart hebben gesloten.

Dirigent Louis Buskens neemt u mee in een muzikale reis door de tijd, waarbij Brabant Koor laat zien, maar vooral horen, een koor van alle tijden te zijn.

Op het programma staan werken die doorgaans met symfonieorkest worden uitgevoerd. Wij hebben er voor gekozen om onze vaste repetitor de werken te laten begeleiden op piano. Ben Martin Weijand krijgt hierin alle ruimte om te laten zien waarom hij al jaren de beste koorpianist van Nederland is, bij onder andere Het Groot Omroep Koor en Brabant Koor.

Uitvoeringen met piano vragen om een grotere rol van het koor, meer precisie, flexibiliteit, nuance en klankhelderheid. Maar er kan ook meer speelsheid en ruimte voor een eigen interpretatie zijn.

We nemen u mee in een middag vol heerlijke muziek, waarbij we het concert willen omgeven met visuele beelden en kleuren, te associëren met de gekozen werken. Het geheel zal van tekstuele uitleg en anekdotes worden voorzien door Louis Buskens.

25 april 2021

Concertzaal Tilburg

Een bloemlezing van koorwerken, een muzikale reis door de tijd.

Dirigent Louis Buskens
Pianist Ben Martin Weijand

De kaartverkoop zal in het nieuwe jaar van start gaan
via de website van Theaters Tilburg:
Klik hier!