Cri de Choeur DEFINITIEF AFGELAST

Het coronavirus en de daarbij opgelegde maatregelen heeft ons land letterlijk doen verstommen. Geruime tijd was het als koor niet mogelijk om samen te musiceren. Vele projecten en concerten zijn geannuleerd. Na deze aan ons opgelegde stilte kunnen we niet meer wachten om ons aan u te laten horen. We hopen dat de maatregelen in januari enigszins zijn versoepeld.

Update 6 maart 2021: ivm het weinige perspectief dat er nog is voor de koorwereld heeft het bestuur van Brabant Koor helaas moeten besluiten om dit concert definitief uit de programmering te halen.

De verlossende Cri de Choeur (‘koorkreet’) komt tot uiting in een programma met de meest prachtige koormelodieën die we allemaal in ons hart hebben gesloten.

Dirigent Louis Buskens neemt u mee in een muzikale reis door de tijd, waarbij Brabant Koor laat zien, maar vooral horen, een koor van alle tijden te zijn.

Op het programma staan werken die doorgaans met symfonieorkest worden uitgevoerd. Wij hebben er voor gekozen om onze vaste repetitor de werken te laten begeleiden op piano. Ben Martin Weijand krijgt hierin alle ruimte om te laten zien waarom hij al jaren de beste koorpianist van Nederland is, bij onder andere Het Groot Omroep Koor en Brabant Koor.

Uitvoeringen met piano vragen om een grotere rol van het koor, meer precisie, flexibiliteit, nuance en klankhelderheid. Maar er kan ook meer speelsheid en ruimte voor een eigen interpretatie zijn.

We nemen u mee in een middag vol heerlijke muziek, waarbij we het concert willen omgeven met visuele beelden en kleuren, te associëren met de gekozen werken. Het geheel zal van tekstuele uitleg en anekdotes worden voorzien door Louis Buskens.

AFGELAST