Requiem en Arnhemse Psalm van Herman Strategier

De componist Herman Strategier is in Arnhem geboren, en woonde in deze plaats totdat in 1944 de Operatie Market Garden hem en zijn gezin dwong de stad te verlaten.

Tien jaar na de Slag om Arnhem kreeg hij van de Gemeente Arnhem opdracht om een werk te componeren. Dit werd de "Arnhemse Psalm", op tekst van de Utrechtse dichter Jan Engelman. Deze baseerde zich op psalm 91 die bij de Slag om Arnhem voorgelezen werd aan gewonde Engelse soldaten. Herman Strategier zegt daarover: “De tekst van de Arnhemse Psalm vraagt als het ware om muziek. Iedere componist zou het een voorrecht geacht hebben bij deze tekst noten te schrijven”.

77 jaar na de bevrijding van o.a. de stad Arnhem zal dit werk door PhiOn worden uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem. Een indrukwekkend werk voor mannenspreekstem, sopraan- en baritonsolist, SATB koor en orkest.

Voor de pauze zullen we het Requiem van Herman Strategier uitvoeren.

Concert Musis Sacrum

17 september 2022