Gilgamesh – Concerten

Onsterfelijke helden, gevechten op leven en dood, intense vriendschap, glorieuze avonturen. Het duizenden jaren oude Gilgamesh-epos staat er vol van. Het heldendicht over koning Gilgamesh uit Mesopotamië wordt gezien als een van de alleroudste literaire kunstwerken.

De Tsjechische componist Bohuslav Martinu wekte dit ooit van oude kleitabletten ontcijferde epos tot leven in een groots oratorium.
lees hier meer achtergrondinformatie over het verhaal en de kleitabletten )

Het indrukwekkende, maar zelden gespeelde werk, wordt uitgevoerd door:
Brabant Koor
Geselecteerde muziekstudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts
Philharmonie zuidnederland
Met de volgende solistische inbreng:
Charlotte Janssen - sopraan
Jan-Willem Schaafsma - tenor
Marcel van Dieren - bariton
Frans Fiselier - bas
Ab Nieuwdorp - verteller

Alles onder leiding van dirigent Louis Buskens

Het grote oratorium zal na de pauze plaatsvinden. Voor de pauze vinden er drie wereldpremières plaats!
Drie studenten van Fontys AMPA met het vak Compositie hebben onder begeleiding van componist/violist Hawar Tawfiq drie gloednieuwe composities gecreëerd.
In de opdrachtomschrijving stond ondermeer:
- schrijf een compositie dat een reflectie is op het werk van Martinu
- het mag niet langer dan 10 minuten duren
- verwerk het oud-Syrisch blaasinstrument, de ney, in de compositie

Drie ensembles, samengesteld uit muziekstudenten, samen met ney-speler Fardin Lahourpour, zullen de drie werken ten gehore brengen. Studenten van het vak Directie zullen de ensembles dirigeren.

Presentatie en inleiding op The Epic of Gilgamesh is in handen van Ab Nieuwdorp.

De concerten vinden plaats op 23 en 24 januari 2020, in twee vooraanstaande concertzalen van de provincie Noord-Brabant: Concertzaal Tilburg en Muziekgebouw Eindhoven.

Een geweldige ervaring die u niet wilt missen!

Kaartverkoop

Kaarten voor onze concerten kunt u reserveren via de onderstaande linken:

BrabantKoort_ReflectionsOn_Gilgamesh_sponsoren