Zing mee

Je klank, je compassie, je eigen persoonlijkheid. Samen vormen ze jouw unieke stemgeluid als schakel in een uitzonderlijk koor: Brabant Koor. Je zingt alleen, en juist dát vraagt om ambitie die wordt uitgedaagt met het doen van audities. Het maakt je als vanzelf inhoudelijk en persoonlijk betrokken bij Brabant Koor. Een koor van niveau dat concerten maakt op het snijvlak van traditie en innovatie.

Met jouw stem geeft Brabant Koor grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Daarmee inspireert het, innoveert het, en heeft het oog voor waardevol cultureel erfgoed. Met een avontuurlijke blik naar buiten zoekt Brabant Koor samenwerkingen met (symfonie)orkesten, onderwijs, business partners en andere makers in het culturele veld.

Er worden avonturen gezocht en verhalen verteld. Vanaf de creatie tot in de repetities en concerten of projecten krijgen artistieke-, culturele en muzikale thema’s speciale aandacht. Daarmee daagt Brabant Koor uit om naast je muzikale techniek jouw kennis te vergroten. De expertise die je daarmee verwerft wordt gedeeld op het podium of in de klas, tussen zangers en luisteraars. Dit alles maakt Brabant Koor een inspirerende ontmoetingsplek voor jou en je mede zangers!

Inschrijven & aanmelden concertproject

Brabant Koor is altijd op zoek naar jonge, enthousiaste geschoolde zangers en zangeressen om deel te nemen aan nieuwe concertprojecten. Als je toegelaten wilt worden tot één of meerdere projecten, dan vragen we van jou het volgende:

• je bent bereid een auditie af te leggen;
  • je bent bereid en in staat zelfstandig te studeren;
  • je zegt toe alle repetities en concerten van het project bij te wonen.

De eerste stap om je aan te melden voor projecten bij het Brabant Koor, is het invullen van een inschrijfformulier. Nadat je je inschrijving hebt verzonden, ontvang je een bevestiging en krijg je beperkte toegang tot MijnBK. Hierop kun je je direct aanmelden voor concertprojecten van Brabant Koor. Pas na jouw aanmelding voor een specifiek concertproject ontvang je een uitnodiging om auditie te komen doen.

Auditie & werkwijze

Nieuwe deelnemers ontvangen vrijwel altijd een uitnodiging voor een auditie. De auditie wordt afgenomen door dirigent Louis Buskens en repetitor Ben Martin Weijand.

Een auditie vindt meestal plaats in het Fontys Conservatorium in Tilburg, duurt ongeveer twintig minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

• voordracht van een lied of aria naar eigen keuze waarbij de repetitor je begeleidt;
  • één of meerdere verplichte delen uit een koorwerk;
  • een auditie oefening.

Na je auditie ontvang je kort hierop een schriftelijke reactie. Die kan inhouden dat je bent aangenomen of afgewezen.
Elke toegelaten deelnemer wordt ongeveer eens in de 4 jaar opnieuw opgeroepen voor een stemtest. Heb je vragen of wil je hierover meer informatie, neem dan contact op met de koormanager van Brabant Koor, Petra van Dijk: petra@brabantkoor.nl .

Ben je geselecteerd voor je eerste project bij het Brabant Koor, dan krijg je ook toegang tot het volledige inloggedeelte van MijnBK. Op je profielpagina vind je ongeveer een maand voor aanvang van de repetities de 'informatiebrief', eventueel muziek en kun je overige documenten downloaden. Een week voor aanvang van het eerste concert is op MijnBK alle informatie betreffende het concert beschikbaar.

Als je gaat deelnemen aan projecten, dan ontvang je een kleine tegemoetkoming in de reiskosten. Je kunt dit lezen onder Huisregels. Je kunt er ook voor kiezen om van reiskosten af te zien. Je steunt daarmee financieel het Brabant Koor. Als tegemoetkoming ontvang je de muziek gratis.

Zing mee!

Ben jij de projectzanger die wij zoeken?

Meld je dan aan voor één of meerdere projecten, en je wordt uitgenodigd voor een auditie.