Brabant Koor

Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor dat op topniveau een breed scala aan concerten geeft. Het koor werkt graag op het snijvlak van traditie en innovatie en geeft grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Daarmee inspireert het, innoveert het, en heeft het oog voor waardevol cultureel erfgoed. Met een avontuurlijke blik naar buiten bevordert Brabant Koor de samenwerking tussen zangers, orkesten, onderwijs, business partners en makers in het culturele veld.

Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met philharmonie zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Grote koorwerken & eigen concertproducties

Het koor zingt vooral symfonische koorwerken, zoals Beethovens 9e Symfonie en Orffs Carmina Burana. En onder de gepassioneerde leiding van dirigent Louis Buskens komt de kenmerkende warme klankkleur van het koor tevoorschijn. Intussen hebben zich meer dan 200 professionele én amateur projectzangers bij Brabant Koor aangesloten. Zowel afkomstig uit Noord-Brabant als ver daarbuiten. Mede daardoor levert het koor eersteklas maatwerk en is het instaat flexibel te schakelen op de vraag van de markt.

Ook kenmerkt Brabant Koor zich in het ontwikkelen van eigen concertproducties als de Vespers van Rachmaninov en de kinderkoor-opera 'Het bijzondere boek van Pythonia Pagode' (tekstschrijver: Wilbert Friederichs en componist: Jetse Bremer. Zo blijft het koor inspirerend voor projectzangers en weet het met eigenzinnige muziekeducatie een nieuwe generatie zangers te enthousiasmeren!

Zing mee!

Ben jij de projectzanger die wij zoeken?

Ben je een potentiële nieuwe zanger? Vul snel het registratieformulier in, en daarna kan ook jij je aanmelden voor één of meerdere projecten. Een uitnodiging voor de auditie volgt daarna!