Gilgamesh – eindpresentatie

Het Gilgamesh-epos is een heldenepos over een niet-zo-leuke-held. Gilgamesh is een verschrikkelijke koning; deze tiran heeft weliswaar goddelijke ouders, maar is zelf slechts voor een gedeelte goddelijk. Zijn sterfelijkheid is zijn zwakke plek en hij verlaat zijn koninkrijk dan ook op zoek naar het eeuwige leven. Samen met zijn vriend Enkidoe beleeft hij bloedstollende avonturen in zijn zoektocht. Verblind door zijn drang naar het eeuwige leven, vergooit hij onderweg alle kansen hierop die hem geboden worden. Uiteindelijk rest hem niets anders dan terug te keren naar zijn koninkrijk en zijn sterfelijkheid te accepteren. Een epos over vriendschap, sterfelijkheid en mens zijn.

60 middelbare scholieren zijn in een lessenreeks aan de slag gegaan met deze thema’s uit het Gilgamesh-epos. Leerlingen leren hun visie op de (filosofische) thema’s te uiten middels muziek en zich zo met elkaar te verbinden. Door te luisteren naar Bohuslav’s werk, zich te verdiepen in het verhaal en hierop te reflecteren, ontstaan er kleine scènes die samen één hedendaags antwoord vormen op dit eeuwenoude verhaal: een presentatie waarin alle leerlingen die hebben deelgenomen, samen het podium delen.

 

Presentatievoorstelling door leerlingen van Schakelcollege Tilburg, Koning Willem2 college, Beatrix college en studenten Fontys Academie voor Muziekeducatie

Dinsdag 3 december 2019
15.15 - 16.00 uur Inloop foyer Studio
16.00 - 17.15 uur Eindpresentatie –Reflections on Gilgamesh
17.15 - 18.00 uur Nazit

Locatie
Studio Theaters Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg

Reserveren? Toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt!
Mail naar leoncaarls@gmail.com

Hoe denk jij over onsterfelijkheid ?

wrestling-in-mythology-700
BrabantKoort_ReflectionsOn_Gilgamesh_sponsoren