The Queen Symphony

 

Harmonieorkest St. Michaël Thorn
Brabant Koor
Ivan Meylemans dirigent
Carla Leurs viool
Luis Gomes Andrade cello
Anastasia Goldberg piano
Ab Nieuwdorp presentatie

 

Freddie Mercury, lead zanger van de legendarische rockgroep Queen, wilde graag dat de songs van Queen tot nieuwe interpretaties zouden leiden. Dat is precies wat de Engelse componist en dirigent Tolga Kashif deed toen hij The Queen Symphony componeerde.

Hoofdrollen
Hij schreef op basis van de kenmerkende melodische lijnen en akkoorden van de Queen songs een zesdelige symfonie voor koor, orkest met hoofdrollen voor viool- cello en pianosolo. Het werk ging in Londen in première in aanwezigheid van gitarist en drummer van Queen, Brian May en Roger Taylor, en de moeder van Freddie Mercury.

Exceptioneel
"Stel je een componist voor met de verbeeldingskracht en durf van een Tsjaikovski of Moessorgski met de beschikking over de hele catalogus van Queen melodieën, sferen en texturen, en een groot orkest en koor. Dan kun je je bijna voorstellen waar de Queen symfonie begint. Dit is iets monumentaals en exceptioneels.” (Brian May).

Wereldpremière
Vóór de pauze presenteert het orkest de wereldpremière van It comes from afar van de Nederlandse componist Martijn Padding en het betoverende symfonische gedicht Per la flor de Lliri Blau van de Spaanse grootmeester Joachim Rodrigo.

 

Programma:

Martijn Padding It comes form afar (wereldpremière)
Joaquín Rodrigo Per la flor del lliri blau
Tolga Kashif The Queen Symphony, versie voor harmonieorkest, koor en solisten

 

 

The Queen Symphony

12 mei 2024

Tivoli, Vredenburg Utrecht

queensymphony2-1000