Repertoire

Het Brabant Koor heeft in de achterliggende dertig jaar de meest uiteenlopende koorwerken uitgevoerd. De composities die het koor tot klinken bracht, bestrijken een periode van 1700 tot nu en omvatten vrijwel alle muziekstijlen: van de barok tot en met de componisten van de 21e eeuw. De uitvoeringen omvatten oratoria, missen, religieuze en wereldlijke werken, alsook opera en voor koor en orkest gearrangeerde populaire muziek. Koorwerken worden vrijwel altijd gezongen in de taal waarin het werk is gecomponeerd, zoals het gebruikelijke latijn en de europese talen Frans, Duits, Engels, Italiaans en Nederlands.

Daarnaast zijn ook werken uitgevoerd in het Russisch (de Nevsky Cantate van Prokofiev), Tsjechisch (Amarus Cantate van Janáček en Gilgamish van Martinu), Hebreeuws (Chichester Psalms van Bernstein) of een combinatie van talen in één werk (Anne Frank Cantate van Kox). Ook het werk van Nederlandse componisten staat op het repertoire van het Brabant Koor, en regelmatig is het eerste concert meteen een wereldpremière.

Het Brabant Koor heeft een groot aantal memorabele concerten gegeven, die voor de deelnemers van het koor altijd een bijzondere herinnering zullen blijven.

Hieronder vind je het volledige overzicht van het uitgevoerde repertoire.

Vanaf tot en met
Sorteervolgorde:
Twaalfhoven

Resonance 1618

Ter gelegenheid van de openingsceremonie van "Ode aan de synode" - viering 400 jaar Synode van Dordrecht.
Met Balans-koor Dordrecht en jeugdpopkoor Zinge!
Solisten Minyeshu Kifle Tedla, Brigitte van Hagen, Wasim Aslan en Annemarie Brohm.

Augustijnenkerk Dordrecht
10 november 2018
Skrjabin

Prometheus

Ter gelegenheid van de heropening van het Theater aan het Vrijthof.
met philharmonie zuidnederland o.l.v. Dmitri Liss
Tijdens dit concert werden ook drie delen uit de vespers van Rachmaninov uitgevoerd o.l.v Louis Buskens.
Piano Jean-Efflam Bavouzet
Regie Michel Sluysmans
Lichtkunstenaars Blauwe Uur
Acteurs René van Zinnicq Bergmann en Sanne Samina Hanssen
Maastricht en Eindhoven, Oktober 2018
Bijzondere projecten

Opera Sing Along 2018

Meezing evenement met favoriete passages uit bekende operawerken.
philharmonie zuidnederland o.l.v. Enrico Delamboye.
Solisten: Francis van Broekhuizen (sopraan) en Adriano Graziani (tenor) Laetitia Gerards (sopraan) en Raoul Steffani (bariton) en Leona Philippo.
Televisie opnamen door Omroep Max.
's-Hertogenbosch Juni 2018
Orff

Carmina Burana Spanjaardsgat Festival

In het kader van het Spanjaardsgat Festival.
met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en kinderkoor Souvenir.
Solisten: Jan-Willem Schaafsma, Maartje Rammeloo, Martijn Sander

Breda, mei 2018
Rachmaninov

Vespers (All Night Vigil)

Brabant Koor Solo project

Eindhoven, Tilburg, Utrecht
Januari 2018
Bremer, Jetse

Pythonia Pagode

Deze kinderkooropera werd in opdracht van het Brabant Koor geschreven door Jetse Bremer op een tekst van Wilbert Friederichs.
met Ine van Geel, regie en in de rol van Pythonia,
kinderkoren: De Fermaatjes, Kikoba, Stedelijk Jeugdkoor Breda

muzikale leiding Louis Buskens
29 oktober 2017

Messiaen

Chant des Déportes

Herdenkingsconcert Margraten
www.liberationconcert.nl
Tijdens dit concert werd door Brabant Koor ook Chichester Psalms van Bernstein uitgevoerd.

philharmonie zuidnederland
dirigent: Karel Deseure
Bernstein

Chichester Psalms

Herdenkingsconcert Margraten
www.liberationconcert.nl
Tijdens dit concert werd door Brabant Koor ook Chant des Déportes van Olivier Messiaen uitgevoerd.

philharmonie zuidnederland
dirigent: Karel Deseure
1 2 3 4 5 6 7 ... 27
Laatste tweets